Pre nesto vise od pola sata dogodila mi se "vrhunska" ZOBS zaj...ija.
Vracam se sa komplet familijom i skrecem u Industrijsku ulicu i iz trake za skretanje ulazim u srednju traku (propisno uz zmigavac) i kad sam vec ubrzao, jedan od policajaca bukvalno iskoci pred mene i pokaze mi da se zaustavim i vratim u krajnje desnu traku (sve se to desava u max 10m).
Zaustavim se, otvorim prozor, dobro vece, dobro vece i kazem da ne mora da bas tako naglo iskace i da blagovremeno da znak za zaustavljanje, jer vozim bebu u kolima.
Na to on pita koliko je staro dete...17 meseci...vi krsite zakon i ne vozite dete pravilno po odredbama ZOBS.
Ja na to kazem da vozim bebu po zakonu, najbezbednije moguce...ne, dete do tri godine, mora da sedi u surotnom smeru od kretanja vozila (sta ako vozis u rikverc

) na prednjm sedistu sa iskljucenim airbag-om

Ja kazem da na mom automobilu ne mogu da se iskljuce airbag-ovi, i da suvozacko sediste nema ISOFIX i nema mogucnos postavljanja baby sedista i da lepo pise (ima nalepnice) da je zabranjeno voziti decu na istom. Samo zadnja sedista imaju ISOFIX i da na trzistu ne postoji nista bezbednije: sediste vezano za karoseriju+bebe ima svoje pojaseve, potpuno fiksna veza!!!
Ne znam ja sta je to vama ISOFIX, ali vi kanda znate zakon bolje od mene, nemoj da se pravite pametni, kad ja kazem da nije, onda nije...pogleda dokumenta, dovidjenja, dovidjenja.
Da li je moguce da se na ovakav nacin provodi ZOBS? Pricaju o bezbednosti dece, a neznaju sta je ISOFIX i gde deca treba da sede!!!