Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Toyota Corolla se ponovo proizvodi u Turskoj

Toyota Corolla proizvodnja Turska

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 TcS.Bot

TcS.Bot

    Advanced Member

  • Redakcija
  • PipPipPip
  • 732 posts

Posted 02 July 2013 - 01:02

Toyota Corolla se ponovo proizvodi u Turskoj

2 Jul, 2013

Posted Image


Kako prenosi Tanjug, Tojota Motor Manufakturing Turska (TMMT) prva će početi proizvodnju nove generacije modela „korola“ (Corolla) izvan Japana.
TMMT je juče održala zvaničnu ceremoniju, kojom je obeležila početak proizvodnje 11. generacije „korole“ u proizvodnom pogonu u Sakariji, u Turskoj.
Predsednik Tojota Motor korporacije, Takeshi Ućijamada, izrazio je tom prilikom zadovoljstvo što će evropska verzija nove „korole“ poticati iz Sakarije, dodavši da će iz tog grada kompanija „nastaviti da piše istoriju “korole““.
Proizvodnja nove „korole“, kao i modela „versa“, u TMMT će već 2014. godine dostići 150.000 jedinica, što je pun kapacitet fabrike.
Već ove godine, više od 85 odsto proizvodnje će biti izvezeno u evropske zemlje, Rusiju, Severnu Ameriku, Bliski istok i centralnoazijske zemlje, navodi se u saopštenju.
U proizvodnju nove generacije „korole“ u ovoj fabrici uloženo je 150 miliona evra, čime je ukupna investicija u TMMT dostigla 1,4 milijardi evra, a za taj projekat je angažovano oko 900 novih radnika.
TMMT je 1994. godine u Sakariji počela proizvodnju „korole“, zatim je od 2007. do 2013. usledio prekid zbog prelaska na proizvodnju Tojote Auris hečbek.
Pošto je proizvodnja Aurisa krajem 2012. kompletno premeštena u Veliku Britaniju, u Turskoj je ponovo oslobođen prostor za „korolu“, a takav razmeštaj, kako se navodi u saopštenju, omogućava da obe fabrike rade punim kapacitetom.
Autor: Tanjug.rs

Also tagged with one or more of these keywords: Toyota, Corolla, proizvodnja, Turska

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users