Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Skočila prodaja japanskih vozila u Kini

toyota tojota prodaja skočila kina rav4 camry corolla korola kamri

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

    TcS Team

  • Validating
  • PipPipPip
  • 2981 posts
  • LocationČačak
  • GT86 & Celica GT4

Posted 25 December 2013 - 22:36

Skočila prodaja japanskih vozila u Kini

25 Dec, 2013


Posted Image


Kako prenosi Tanjug, vodeći japanski proizvođači automobila zabeležili su prošlog meseca najbolju novembarsku prodaju u istoriji, u oštroj suprotnosti sa istim mesecom prošle godine, kada su isporuke značajno smanjene zbog oštrog teritorijalnog spora između Tokija i Pekinga.

Lider japanske automobilske industrije Tojota navodi da je prodaja u Kini u novembru dostigla 90.000 vozila, 40,7 odsto više u odnosu na isti mesec 2012, zahvaljujući popularnosti vodećih modela, uključujući „kamri“, „korolu“ i „rav4″, prenosi agencija Frans pres.

Rivalska kompanija Nisan je istovremeno udvostručila prodaju na 131.788 vozila, zahvaljujući „apetitu“ Kineza za modele serije „silfi“ i „kaškai“. Honda je takođe udvostručila prodaju u Kini na 83.029 automobila u novembru.

Podaci iz automobilskog sektora su još jedan dokaz da se kineska poslovna klima prema japanskoj industriji promenila od prošle godine, kada je spor oko ostrva u Istočnom kineskom moru izazvao bojkot japanskih proizvoda širom druge po veličini svetske ekonomije.
Izvor: Tanjug

Also tagged with one or more of these keywords: toyota, tojota, prodaja, skočila, kina, rav4, camry, corolla, korola, kamri

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users