Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Toyotina fabrika u Francuskoj uvodi 3. smenu

toyota francuska yaris jaris

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

    TcS Team

  • Validating
  • PipPipPip
  • 2981 posts
  • LocationČačak
  • GT86 & Celica GT4

Posted 17 February 2014 - 20:58

Toyotina fabrika u Francuskoj uvodi 3. smenu
17 Feb, 2014


Posted Image


Toyotina fabrika u Francuskoj (TMMF), prvobitno konstruisana za rad u dve smene, od juna 2014. mora da uvede i treću smenu, kako bi odgovorila na rastuće zahteve tržišta za Toyotom Yaris i Yaris hibridom.
Rad u tri smene ujedno zahteva od uprave i povećanje broja zaposlenih za dodatnih 500 radnika, čime će se ukupan broj zaposlenih u fabrici u Valensijenu podići na preko 4.000 ljudi.

Do uvođenja treće smene, planirane su „radne subote“, kako bi se odgovorilo na zahteve proizvodnih planova.

„Prognoze prodaje dovele su nas do odluke da u 2014. godini povećamo proizvodne planove za 15%, čime ukupni obim proizvodnje podižemo na 220.000 Yarisa“, potvrdio je Koreatsu Aoki, predsednik TMMF.
Dodatna „ljudska snaga“ biće angažovana privremenim zapošljavanjem. Takođe, zaposleni u dnevnim smenama će na dobrovoljnom nivou prelaziti da rade u noćnoj smeni.

„TMMF će tokom tri smene proizvoditi 1100 Yarisa dnevno, u odnosu na 840 koliko ih danas proizvedemo u dve smene“, rekao je Luciano Biondo, viši potpredsednik za proizvodnju.“ Ova nova organizacija posla pokazuje uspeh „made-in France“ Yarisa, stavljajući ga u vrlo konkurentan položaj."

„Novi zaposleni će proći Toyotin program obuke u trajanju od 4 nedelje, kako bi došli do stručne kvalifikacije", rekao je Alain Van Vyve, potpredsednik uprave i dodao „Uvođenje treće smene odlična je vest za radna mesta u ovom regionu Francuske, što će dovesti do poboljšanja lokalne i regionalne ekonomije koja je još uvijek krhka". Fleksibilnost Toyotinog postrojenja u Francuskoj omogućava brzo prilagođavanje šeme proizvodnje zahtevima tržišta, čime se postiže veća efikasnost.
Izvor: PR Toyota Srbija

Also tagged with one or more of these keywords: toyota, francuska, yaris, jaris

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users