Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Toyota Srbija predstavila novi Avensis i Auris

Toyota Srbija tojota Avensis Auris prezentacija promocija navak

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

    TcS Team

  • Validating
  • PipPipPip
  • 2981 posts
  • LocationČačak
  • GT86 & Celica GT4

Posted 29 October 2015 - 23:49

Toyota Srbija predstavila novi Avensis i Auris
21.10.2015.god Navak
 


image.jpg

 

Toyota Srbija, generalni sponzor TcS, predstavila je novog Avensisa i Aurisa na stazi Nacionalne Vozačke Akademije.
Toyota club Serbia imala je tu čast i privilegiju da prava među svima, a zajedno sa novinarima i dilerima Toyote testira potpuno nove modele Aurisa i Avensisa u različitim paketima opreme i motorizacijom. Ali i to nije sve, jer dan je planiran da bude još zanimljiviji i uzbudljivi pa je kao takav bio podeljen u 4 etape, 4 vežbe koje su učesnici mogli da pohađaju kada i koliko puta to žele.
 
1. vežba: Testiranje Toyota Avensis i Toyota Safety Sense sistema
2. vežba: Testiranje Toyota Aurisa - test stabilnosti
3. vežba: Testiranje Off-road sposobnosti Land Crusera & RAV4
4. vežba: Testiranje Toyota Aygo - vozačko umeće
 
AVENSIS
Novi Avensis olakšaće izbor svakom kupcu a presudno za to zaslužni su stil novog Avensisa, novi motori i inovativna tehnologija. Bez obzira na verziju ili nivo opremljenosti, dizajniran je kako bi bio otmen, pouzdan, siguran i udoban na svakom putovanju. Dizajniran, razvijen i proizveden u Evropi, više od 1.711.800 primeraka Avenisa, kroz četiri generacije, pojavilo se na evropskim putevima, od lansiranja krajem 1997. godine.
Kvalitet, izdržljivost i pouzdanost oduvek su bili najveći argumenti za kupovinu Avensisa. Još uvek aktuelni model kontinuirano je visoko pozicioniran u popularnom D-segmentu, a prošle godine je dobio najveću ocenu u nemačkoj J.D. Power anketi o zadovoljstvu vlasnika automobila. Novi sistemi aktiven bezbednosti
 
Toyota Safety Sense
 Toyota Safety Sense se sastoji od četiri novorazvijene aktivne tehnologije - sistema za povećanje bezbednosti pre sudara, sistema za održanje kretanja u saobraćajnoj traci, automatskih dugih svetala i sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova, a konačan cilj ovih sistem je smanjenje broja saobraćajnih nesreća na najmanju moguću meru, stvaranje bezbednijeg okruženja za sve učesnike u saobraćaju i pomoć pri svakodnevnoj vožnji.

Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova
Toyota Safety Sense sistem za prepoznavanje znakova čita znakove pored puta i prikazuje korisne informacije, poput trenutnog ograničena brzine i zabrane preticanja, na novom TFT ekranu u boji. Sistem takođe daje vizuelno i zvučno upozorenje ako se ne pridržavate saobraćajne signalizacije.
 
Automatska duga svetla
Toyota Safety Sense automatska duga svetla su konstruisana da optimizuju vidljivost tokom noćne vožnje za sve učesnike u saobraćaju. Kamera detektuje svetla dolazećih vozila i okolnog saobraćaja, ali istovremeno prati i nivo ulične rasvete. Sistem zatim automatski prebacuje između dugih i kratkih svetala radi bezbednije noćne vožnje.
 
Sistem za održanje kretanja u saobraćajnoj traci
Toyota Safety Sense sistem za održanje kretanja u saobraćajnoj traci pomoću kamere detektuje linije na putu i daje vozaču zvučno i vizuelno upozorenje ako vozilo izađe iz svoje trake, a da pre toga nije uključen pokazivač smera - na osnovu toga vozač može da preduzme korektivnu meru.
 
Sistem za povećanje bezbednosti pre sudara
Toyota Safety Sense sistem za povećanje bezbednosti pre sudara koristi laser i kameru za detektovanje drugih vozila na putu ispred. Kada se uoči mogućnost sudara, vozač dobija zvučno i vizuelno upozorenje i aktivira se sistem za pomoć pri kočenju. Ako vozač ne zakoči na vreme, vozilo automatski koči kako bi sprečilo ili ublažilo sudar.
 
AURIS
Novi Auris je automobil za čiji upravljač ćete jedva čekati da sednete, svaki dan. Njegov snažan i dinamičan stil odmah privlači poglede, dok je prostrana i izuzetno kvalitetna unutrašnjost u isto vreme intuitivna i prelepo dizajnirana. A uz izbor Toyotinog agilnog hibridnog pogona, kao i naprednih benzinskih i dizel motora, savršena vožnja čeka na vas.
Novi dizajn spoljašnjosti donosi redizajnirani prednji i zadnji kraj, pružajući Aurisu otmeniji i elegantniji izgled. Izgled unutrašnjosti kabine je značajno unapređen kroz redizajn kontrolne table, premijum kvalitet svih površina i elemenata i novi 4,2-inčni TFT multiinformacioni ekran (dostupan od srednjeg nivoa opreme, a u hibridnom modelu kao serijska oprema).
Nova verzija “aurisa” dodatno je unapređena redizajnom ogibljenja i sistema upravljanja kako bi se poboljšali kvalitet vožnje, udobnost, upravljivost i angažovanje vozača. Takođe, dodatno je smanjen nivo buke, vibracija i zveckanja u kabini.
Sa dva oblika karoserije, hečbek i “turing sports”, uz izbor dizel, benzinskog i hibridnog pogona, kao i osveženim nivoima opreme - nova verzija “aurisa” dizajnirana je kako bi zadovoljila sve potrebe kupaca zahtevnog “C-segmenta”.
U ponudi na tržištu Srbije, zasad su svi poznati motori koji zadovoljavaju “evro 6” standard (1.3 VVT-i, 1.6 valvematik, 1.4 D-4D i 1.8 THS). Provereni 1,4 litarski D-4D turbo dizel je unapređen, nudeći najbolje emisije CO2 u klasi u kategoriji do 90 KS.

 

Zvezda dana je svakako hibridna mašina luksuzne divizije Toyote - Lexus NX300h kojeg je svaki učesnik mogao testirati na stazi i uživati u ovom pa da ne preteramo reći, savršenom vozilu. Off-road testiranje je bilo standardno na Navakovom Off-road poligonu sa novim RAV4 i Land Cruser koji su sve prepreke prelazili glatko bez muke, a ko je zaista želeo da se zabavi na raspolaganju je bio i sjajani Toyota mališan Aygo koji je na svojoj haubi imao poseban uređaj "nosač teniske loptice" gde bi vešt vozač poseban poligon za Aygo trebao preći u što kraćem roku stim da loptica ostane u tanjiru i ni jednog trenutna ne ispadne iz njega. Sve u svemu dan je koncipirat da bude jedna sjajna zabava na točkovima, a fotografije govore u prilog tome:
 


image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpg

image.jpg
 
image.jpg
 
image.jpgAlso tagged with one or more of these keywords: Toyota, Srbija, tojota, Avensis, Auris, prezentacija, promocija, navak

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users