Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Koje zemlje će zabraniti benzinske i dizel motore 2050.

toyota tojota lexus leksus hybrid plugin hibrid elektricni električni

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

    TcS Team

  • Validating
  • PipPipPip
  • 2981 posts
  • LocationČačak
  • GT86 & Celica GT4

Posted 10 December 2015 - 01:29

Koje zemlje će zabraniti benzinske i dizel motore 2050.
9 Dec, 2015
 
 
 
toyota%20mirai.jpg
 

Nemačka možda jeste mesto rođenja automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali je zajedno sa još nekim državama na putu da se odrekne ovih zagađivača vazduha.

Nemci su na samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama najavili da će do 2050. godine zabraniti upotrebu automobila sa konvencionalnim (benzinskim i dizel) motorima, piše magazin Car & Driver.

Ta zemlja, međutim, nije jedina evropska država koja će doneti odluku o progonu benzinaca i dizelaša s obzirom da će joj se pridružiti Holandija, Norveška i Ujedinjeno Kraljevstvo - članice ZEV alijanse, organizacije koja se zalaže za korišćenje vozila sa nultom emisijom štetnih gasova.

 

Sličnu inicijativu pokrenuće i američke savezne države Kalifornija, Konektikat, Merilend, Masačusets, Njujork, Oregon i Vermont, a krajni cilj alijanse je da se do polovine 21. veka globalna emisija motornih vozila smanji za 40% kako bi se zaustavile klimatske promene.

 

Pojedini proizvođači automobila takođe preduzimaju određene korake u tom smeru. Najdalje je otišla Toyota, koja je najavila da će do 2050. godine iz svojih modela eliminisati konvencionalne motore koji za pogon koriste isključivo benzin ili dizel gorvo i da će se posvetiti "Plug-In" hibridnim, električnim i vozilima na vodonik.

 

 

 

Izvor: B92.netAlso tagged with one or more of these keywords: toyota, tojota, lexus, leksus, hybrid, plugin, hibrid, elektricni, električni

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users