Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Osiguravajuće kuće: Japanski automobili najbezbedniji

toyota tojota lexus leksus japanski japan najbezbedniji bezbednost bezbedan

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

    TcS Team

  • Validating
  • PipPipPip
  • 2981 posts
  • LocationČačak
  • GT86 & Celica GT4

Posted 11 December 2015 - 16:44

Osiguravajuće kuće: Japanski automobili najbezbedniji
11 Dec, 2015
 
 
 
141952-volvo%20s60.jpg
 

Kako prenosi Tanjug, japanske marke automobila, prema mišljenju osiguravajućih kuća, dominiraju na listi najbezbednijih modela vozila za 2016. godinu. To je saopštio američki Osiguravajući institut za bezbednost autoputeva.

Institut navodi da se na listi najbezbednijih automobila za 2016. nalazi 48 modela vozila u odnosu na 33 iz prethodne godine, prenosi agencija AP.

Tojota, Honda i Subaru imaju najviše modela među "pobednicima", ukupno 23, a Folksvagen i njegova filijala Audi imaju sedam automobila na listi. Volvo, Hjundai i Mazda takođe imaju više od jednog modela na listi, a jedini američki model koji se našao među najbezbednijima je "krajsler 200".

Da bi bila rangirana kao najbezbednija, vozila moraju da osvoje maksimum poena u svih pet takozvanih kreš-testova (crash) koje sprovodi institut. Predsednik instituta Adrijan Lund izjavio je da su testovi pooštreni da bi se priznao napredak koji neki proizvođači automobila ostvaruju, kao i da bi se drugi proizvođači ohrabrili da slede njihov primer.

Jedini mali automobil koji se našao na listi je Tojotin kompaktni model "sajon iA", koji košta 16.000 dolara.

Listu najbezbednijih automobila koju objavljuje institut i čiju izradu finansira osiguravajuća industrija pomno prate i proizvođači i kupci automobila.

 

 

 

Izvor: Tanjug.rsAlso tagged with one or more of these keywords: toyota, tojota, lexus, leksus, japanski, japan, najbezbedniji, bezbednost, bezbedan

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users