Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Modeli automobila u SAD koji najsporije gube vrednost

toyota tojota SAD USA vrednost cena kvalitet pouzdanost

 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

  TcS Team

 • Validating
 • PipPipPip
 • 2981 posts
 • LocationČačak
 • GT86 & Celica GT4

Posted 18 December 2015 - 21:37

Modeli automobila u SAD koji najsporije gube vrednost
18 Dec, 2015
toyota%20t%2011111111.jpg
 

Kako pišu Vrele Gume, Amerikanci su zaista odlični u pravljenju raznih statistika što se automobila tiče. Ovoga puta, reč je o najisplativijim kupovinama, odnosno modelima koji kao polovnjaci zadrže dobar deo vrednosti. Kako stvari stoje preko „velike bare“, najbolje se kotiraju po ovom parametru SUV modeli i kamioneti. Preostala dva modela na listi su – performantni.

„Japanci“ su mahom u vrhu svih mogućih lista i rangiranja, ali ovoga puta to ne mora da bude slučaj. Ovoga puta polovinu čine američki proizvodi. Ipak, na prvom mestu je jedan japanski model:

 

Toyota Tacoma

Po KBB.com, Toyotin kamionet srednje veličine u većoj meri zadržava vrednost od bilo kojeg drugog modela u SAD. Nakon 36 meseci, Tacoma zadržava čak 72,9 odsto vrednosti, a posle 60 meseci 61,7 odsto.

 

Toyota 4Runner

Odmah iza kamioneta je još jedan Toyotin model, i to terenac 4Runner. Nakon tri godine, 4Runner zadržava 66,7 odsto vrednosti, što je manje od nekih modela, međutim, ono što ga je pozicioniralo na drugo mesto je činjenica da nakon pet godina, odnosno 60 meseci, zadržava impresivnih 60,3 odsto vrednosti.

 

GMC Canyon

Američki model broj 1. Nakon tri godine zadržava čak 70,7 odsto vrednosti, a nakon 60 meseci 59,5 odsto. Procenjuje se da modeli sa Duramax dizelom imaju manji pad cene od benzinaca.

 

Chevy Colorado

Na četvrtom mestu je još jedan kamionet. On je korporativni „brat“ Canyona, tako da su i slične brojke što se pada cene tiče. Nakon tri godine on iznosi 70 odsto, a nakon pet 58,6 odsto. To je očekivano, s obzirom na to da je GMC-ov model „napirlitaniji“.

 

Jeep Wrangler

2015. je bila godina SUV modela, a ako neki model definiše ovaj segment, to je u svakom slučaju Jeep Wrangler. On je na petom mestu liste, sa padom cene od 65,6 odsto nakon tri godine i 54,9 odsto nakon pet.

 

Toyota Tunda

Još jedan Toyotin kamionet koji se odlično kotira. Veliki japanski kamionet nakon tri godine u proseku zadržava 64,1 odsto vrednosti, a nakon pet godina 53,8 odsto. On je ujedno i najbolji veliki kamionet po ovom parametru u SAD.

 

Subaru WRX

Konačno jedan model van „terenskih“ sfera. Reč je o Subaruovoj sportskoj ikoni, čija vrednost nakon tri godine vožnje pada na 65,2 odsto, a nakon 5 na 50,8 odsto. Sedmo mesto za Subaru WRX.

 

Chevrolet Camaro

Sa prosečnim zadržavanjem cene od 61 odsto nakon tri godine, a 49 odsto nakon pet, Chevy Camaro se našao na solidnom osmom mestu.

 

GMC Sierra

Ovo je luksuznija verzija Chevrolet Silverada, a reč je o velikom kamionetu. Ovaj model zadržava 57 odsto vrednosti nakon tri godine eksploatacije a 48 odsto nakon pet.

 

Subaru Forester

Još jedan Subaruov model. Popularni Forester zadržava 59,3 odsto vrednosti nakon 36 meseci, a 47,3 odsto nakon 60 meseci.

 

 

Izvor: Vrelegume.rs#2 MikSa

MikSa

  Advanced Member

 • Učlanjen
 • PipPipPip
 • 2168 posts
 • LocationZvezdara
 • TOYOTA COROLLA GTI AE92 4AGE REDTOP SMALLPORT

Posted 01 January 2016 - 15:36

:thumbcool:  :toyota: i Subaru Wrx  :clap:  sve se ovo i moglo ocekivati od :japan4life:Also tagged with one or more of these keywords: toyota, tojota, SAD, USA, vrednost, cena, kvalitet, pouzdanost

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users