Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

"ArcaBoard" - Prvi pravi hoverbord na svetu košta 20.000 dolara

lexus leksus hover bord hoverbord toyota tojota

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mr Nebojša

Mr Nebojša

    TcS Team

  • Validating
  • PipPipPip
  • 2981 posts
  • LocationČačak
  • GT86 & Celica GT4

Posted 29 December 2015 - 13:54

"ArcaBoard" - Prvi pravi hoverbord na svetu košta 20.000 dolara
28 Dec, 2015
 
 
arca.jpg
 

Kako piše Mojauto, tokom 2015. smo prvi put upoznali Leksusov "hoverbord" koji je ipak ograničen na specijalno projektovan poligon i nikada neće ući u otvorenu prodaju, a sada je pred nama "ArcaBoard" - prvi funkcionalni hoverbord na svetu koji već možete da poručite.

Prve isporuke "ArcaBoard" hoverborda će početi u aprilu 2016, a ovo vozilo koje se reklamira kao "revolucija u transportu" je delo firme Arca Space Corporation, koju je Dumitru Popesku osnovao u Rumuniji, a sada je smeštena u Las Kucesu, Novi Meksiko.

 

arca%201.jpg
 

Dizajn hoverborda podrazumeva 36 električna ventilatora i bateriju koja je smeštena između njih. Dužina mu je 144 cm, širina 76 cm, težina oko 81 kg, a može da podigne osobu težine do 110 kg uz maksimalnu brzinu od 20 km/h.

Specijalni senzori ograničavaju brzinu hoverborda, ali i stabilizuju letelicu kojom takođe može da se upravlja putem aplikacije na smartfonu. Jednom kada savladate principe vožnje, stabilizatori mogu da se isključe i hoverbordom se može upravljati manuelno, pokretima tela.

Motori koji pokreću ventilatore imaju ukupno 272KS pa se baterija dosta brzo prazni. Maksimalno vreme letenja je samo 6 minuta, a punjenje baterije traje i do šest sati, ali Arca planira da napravi i brzi punjač koji će omogućiti punjenje za 35 minuta.

 

arca%2011.jpg
 

Treba napomenuti da je prvi funksionalni hoverbord na svetu prilično glasan jer proizvodi oko 92 decibela, otpriliko koliko i glasan automobil ili motocikl, a cena mu iznosi 19.900 dolara, dok se stanica za brzo punjenje doplaćuje 4.500 dolara

 

 

 

 

Izvor: Mojauto.rsAlso tagged with one or more of these keywords: lexus, leksus, hover, bord, hoverbord, toyota, tojota

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users