Jump to content


Dragi forumaši,

TOYOTA club Serbia forum će ostati aktivan i funkcionalan do daljnjeg.
Forum će raditi normalno bez ikakvih prekida u kontinuitetu.

Dobrodošli na forum!

P.S.
Nakon registracije, napravite novu temu u sobi Parking kako bi ste se predstavili. Tada otključavate pristup svim ostalim sobama i temama foruma.

Photo

Toyota Mirai Zeleni automobil godine u svetu


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 MikSa

MikSa

    Advanced Member

  • Učlanjen
  • PipPipPip
  • 2168 posts
  • LocationZvezdara
  • TOYOTA COROLLA GTI AE92 4AGE REDTOP SMALLPORT

Posted 31 March 2016 - 21:09

Auto-magazin-Toyota-Mirai-cistija-od-mle
 
 

"TOJOTA MIRAI" PROGLAŠENA JE ZA ZELENI AUTOMOBIL GODINE U SVETU 2016, NA PRES KONFERENCIJI MEĐUNARODNOG SALONA AUTOMOBILA U NJUJORKU.  IZABRAO GA JE MEĐUNARODNI ŽIRI KOJI ČINE 73 AUTOMOBILSKA NOVINARA IZ 23 ZEMLJE.

Toyota Mirai je izabrana sa šire liste od osam vozila iz čitavog sveta, a onda iz užeg izbora od tri finalista među kojima je bio i nova “tojota prijus”.

Gospodin Karl Schlicht, izvršni potpredsednik Tojota Motor Evrope je tom prilikom izjavio: “Kao priznati lideri u hibridnoj tehnologiji, mi smo iskreno počastvovani zbog ove nagrade. To je jasno priznanje Tojotinoj dugoročnoj posvećenosti tehnologiji gorivnih ćelija, ubedljivom, sigurnom i relevantnom rešenju za mobilnost koje utire put ka razvoju ultimativnog ekološkog automobila.”

Auto-magazin-Toyota-Mirai-cistija-od-mle

“Mirai”, vozilo koje za emisiju ima samo vodu,  je pionir koji će doprineti društvu baziranom na upotrebi vodonika.Pored napredne tehnologije gorivnih ćelija i ekoloških performansi, “mirai” je zabavan za vožnju, ima upečatljiv futuristički dizajn i nudi tihu i veoma udobnu vožnju.

Lansirana u Evropi u septembru 2015. godine, “tojota mirai” je u ponudi u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Danskoj.  Prodaja će uskoro početi i u Belgiji, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj. Pored Evrope, “mirai” se prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Auto-magazin-Toyota-Mirai-cistija-od-mle

http://www.magazinau...godine-u-svetu/


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users