Predgovor

TOYOTA club Serbia (ili skraćeno "TcS") je udruženje vlasnika i ljubitelja TOYOTA automobila u Srbiji. Poseta sajtu, pristup osnovnom sadržaju je omogućena svim posetiocima sajta.

Za učestvovanje u radu sajta/foruma potrebno je učlaniti se kroz registraciju i poštovanje i pridržavanje pravila sajta/foruma. Registrovanim članovima se omogućava pisanje poruka i pristup sadržaju za članove.

Korišćenje sajta/foruma je privilegija koja se može uskratiti u svakom trenutku bez prethodne najave, ukoliko TcS tim proceni da je integritet sajta/foruma ugrožen ponašanjem člana.

Ne poznavanje pravila Vas ne ograđuje od njihove primene, zato se potrudite da ih pročitate i usvojite.

Napomene

Ukoliko se dogodi da vam je na primer obrisana poruka ili kompletna tema, proverite prvo u pravilima da li ste prekršili neko od navedenih. Ukoliko utvrdite da niste prekršili nijedno navedeno pravilo, kontaktirajte TcS tim. Ukoliko se radi o slučajevima gde je sve kristalno jasno definisano pravilima, na pitanja nećemo odgovarati, jer ste ta ista pravila pročitali, razumeli i prihvatili, prilikom registracije.

Nakon prihvatanja pravila prilikom registracije, link ka njima će ostati vidljiv pri vrhu foruma tako da u svakom trenutku možete da se podsetite.

U slučaju primetnih izmena pravila registrovani članovi će biti naknadno obavešteni putem foruma.

Pravilnik TcS sajta/foruma

Član 1. Opšte odredbe

 1. Ovo je profesionalno tematski sajt/forum na kome se isključivo piše/govori o TOYOTA automobilima i stvarima koje su direktno ili posredno vezane za TOYOTA automobile i automobilizam generalno. Svaka tema ili poruka koja bude varirala u odnosu na ovo pravilo može biti uklonjena bez prethodnog obaveštenja.
 2. Zabranjena je upotreba psovki i bilo kakvih drugih vulgarnih izraza. Ukolite želite nekoga ili nešto da kritikujete, to možete uraditi sasvim civilizovano i bez psovki.
 3. Zabranjeno je vređanje drugih članova foruma. Pod vređanjem se podrazumeva ismejavanje, ruganje, omalovažavanje i slično.
 4. Trudite se da pišete u skladu sa gramatičkim i pravopisnim pravilima jezika. Izbegavanje interpukcije, novog reda, pasusa ili gomilanje tačkica na kraju rečenice nije pitanje vašeg stila pisanja, nego pismenosti.
 5. Ukoliko iznosite svoje mišljenje, trudite se uvek da ga argumentujete validnim dokazima/činjenicama.
 6. Ukoliko prenosite tuđe mišljenje, izjavu ili vest, trudite se da navedete orginalni izvor.
 7. Diskusione teme na forumu služe za javnu raspravu. Ukoliko želite da razgovarate o ličnim temama sa nekim članom, koristite sistem privatnih poruka.
 8. Zabranjeno je reklamiranje putem privanith poruka i mailova. Direktna penalizacija je izbacivanje sa sajta/foruma.
 9. U slučaju da primetite nepravilnosti u radu foruma, uočite spornu poruku nekog člana, dobijate spam i reklame putem mejla i privatnih poruka nekog od članova foruma, koristite sistem za prijavu TcS timu.
 10. Određene diskusione sobe mogu imati specifične dopune pravila foruma, potrudite se da ih pročitate pre postavljanja tema/poruka u tim sobama.

Član 2. Upotreba foruma, pisanje tema, poruka i odgovora

 1. Upoznajte se sa spiskom diskusionih soba kako bi ste što lakše pronašli vašu sferu interesovanja. Na primer, opšte tehničke teme/pitanja se postavljaju diskusionu sobu "Garaža", dok problem/pitanje za konkretan model automobilia idu u istoimenu sobu.
 2. Kada želite da postavite pitanje, dobro pogledajte da li ste pronašli pravu diskusionu sobu i da li je takvo slično pitanje postavljeno, koristite pretragu TcS sajta/foruma.
 3. Crossposting (posatavljanje iste teme u više diskusionih soba) je zabranjeno.
 4. Kada otvarate novu temu za diskusiju, smislite jasan i razumljiv naslov teme. Zabranjeno je korišćenje naziva od jedne reči, kao što su "Hitno", "Pomoć", "HELP", "Procena".
 5. Piraterija putem sajta/foruma je zabranjena. TcS ni u kom obliku ne podržava, niti podstiče, članove na upotrebu ilegalnog, kradenog ili kopiranog.
 6. Pozivanje na domaće firme/radnje van soba “Market saveti” se smatra reklamom. Reklama se na TcS sajtu/forumu plaća.
 7. Sve slike kačite kao atačmente ili kao linkove pošto ste ih okačili na sajtove kao što su imageshack, photobucket, flickr ili neki slični. Ako ih postavljate kao linkove, koristite Thumbnails link, umesto pune slike.
 8. Izmena sopstvene poruke je vremenski ograničena, u kome možete svoju poruku izmeniti ili kompletno ukloniti.

Član 3. Korisnički profili

 1. Zabranjeno je imati više od jednog naloga.
 2. Potpis može da sadrži tekst, najviše dva reda. U potpisu nije dozvoljneo staviti imena firmi (sem firmi proizvođača automobila, delova i maziva), njihove pseudonime, linkove ka komercijalnim sajtovima (sem sajtova firmi proizvođača automobila), brojeve telefona i slično.
  Prelažemo da u potpis stavite specifikaciju auta koji posedujete, na primer, "TOYOTA 2000GT 2.3L ’69".
 3. Dimenzije avatara su ograničene na 84px po visini i širini. Možete ih uploadovati na sajt/forum ili ih linkovati sa druge lokacije. U slučaju linkovanja, ako je slika veća, forum će je sam redimenzonirati da se uklopi u predefinisane dimenzije.
 4. Potpis može da sadrži sliku. Dimenzije sličica u potpisima su ograničene na 300px (širina) visina 50px (visina) 25KB (veličina). Pod uslovom da je sličica u animiranom formatu (.GIF) dozvoljeno je do pet (5) frejmova.

Hvala na izdvojenom vremenu koje ste posvetili da bi ste pročitali ova pravila. Nadamo se da ne deluju previše restriktivno i da imate na umu da su ova pravila tu da bi Vam skrenula pažnju da se prema kolegama članovima odnosite sa dužnim poštovanjem i tolerancijom.

TOYOTA club Serbia - Official fan club - TcS tim